Парубій заявив про нову путінську загрозу для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Парубій заявив про нову путінську загрозу для України

Верховна Рада України
Парубій заявив про нову путінську загрозу для України

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що російсько-білоруські навчання "Захід-2017" можуть обернутися прямою агресією з території Білорусі щодо України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.
"Кремль грубо використовує білоруський народ як заручника своєї окупаційної політики", - сказав Парубій, виступаючи на засіданні Міжпарламентської асамблеї «Україна - Польща - Литва».
Спікер парламенту застеріг, що не слід відкидати "найгіршого сценарію: використання навчань, як мінімум, для мілітаризації Білорусі, а максимум - здійснення прямої агресії або диверсійно-підривної діяльності з території Білорусі проти наших держав".
"Тому ми повинні особливу увагу приділяти питанню Білорусі та посилити взаємодію між собою та іншими країнами ЄС і НАТО, щоб виключити реалізацію небезпечних планів Путіна в Білорусі або з території Білорусі", - заявив він.

Читайте також: У Мінську помітили "зелених чоловічків": опубліковано фото
Парубій також прокоментував слова керівництва Білорусі про нібито підготовку на території України озброєних бойовиків.
"Це не відповідає дійсності. Такі заяви ми розглядаємо як провокацію, що шкодить розвитку добросусідських відносин між Україною та Білоруссю. Адже саме Росія як союзницька держава Білорусі організувала як на своїй території, так і на окупованих українських землях тренувальні табори для найманців і бойовиків. підтримуючи і експортуючи тероризм, Росія цілеспрямовано підриває стабільність і безпеку в регіоні, до якого відносяться як Україна, так і Білорусь", - зазначив він.
Глава парламенту додав, що Україна хоче застерегти Білорусь від будь-яких кроків, які могли б загрожувати безпеці української держави і країн регіону.
"Білоруський народ потребує підтримки і позитивних сигналів, Білорусь є незалежною державою - невід'ємною частиною Європи, а не російською провінцією", - сказав Парубій.
Як повідомляв ONLINE.UA, президентБілорусі Олександр Лукашенко зажадав від Росії допустити на спільні російсько-білоруські навчання "Захід-2017" спостерігачів НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?