Патрульна поліція прийняла присягу в колисці козацтва: з'явилися фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Патрульна поліція прийняла присягу в колисці козацтва: з'явилися фото

Патрульна поліція прийняла присягу в колисці козацтва: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

16 квітня 2016 років Запоріжжя стало 21-м містом України, в якому запустили  нову патрульну поліцію.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.


509 патрульних і 70 співробітників апарату взяли на себе відповідальність за спокій і безпеку Запоріжжя на острові Хортиця, який є значущим для України як історичний центр козацтва, "столиця" Запорізької Січі.


Конкурс на місце патрульного в Запоріжжі склав 10 осіб на місце. Всі патрульні пройшли інтенсивне навчання на базі Дніпропетровського університету внутрішніх справ.


75% патрульних в Запоріжжі закінчили ВУЗ, 12% патрульних, - учасники АТО, кожен п'ятий патрульний, - дівчина.


Після принесення присяги патрульними в Запоріжжі, в Україні налічується 9958 співробітників патрульної служби в 21 місті України: Київ, Львів, Одеса, Харків, Ужгород-Мукачево, Миколаїв, Луцьк, Хмельницький, Дніпропетровськ, Івано-Франківськ, Херсон, Вінниця, Чернігів, Кременчук , Черкаси, Полтава, Тернопіль, Житомир, Бориспіль і аеропорт Бориспіль, Чернівці, Запоріжжя.


Планується запуск патрульної поліції ще в десяти містах: Рівне, Суми, Кривий ріг, Кіровоград, Маріуполь, Слов'янськ, Краматорська, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне.


Після цього оголосять повторний набір майже у всіх містах і в Запорізькій області почнеться відбір в патрульну поліцію Бердянська і Мелітополя.


Коли патрульна поліція в Україні буде повністю запущена, почнеться запуск дорожніх патрульних, підготовка і запуск груп швидкого реагування в областях, програма дільничних інспекторів, спецназ КОРД, реформування слідства та карного розшуку, реформа системи освіти і підготовки поліцейських.



Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, глава Національної поліції України  Хатія Деканоїдзе розповіла невтішні дані про рівень злочинності в Києві.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?