Павло Фукс: Я зацікавлений в банківській справі, але меншою мірою в корпоративному банкінгу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Павло Фукс: Я зацікавлений в банківській справі, але меншою мірою в корпоративному банкінгу

Павло Фукс: Я зацікавлений в банківській справі, але меншою мірою в корпоративному банкінгу

Бізнесмен Павло Фукс заявив, що бачить потребу розвивати в Україні кредитування малого і середнього бізнесу.
Про це виходець з Харкова, який в березні став членом наглядової ради новоствореного фонду «Бабин Яр», розповів інформаційному агентству «Українські новини».
Зокрема в інтерв'ю Фукс розповів про те, як став мажоритарним акціонером «Совкомбанк» і чому згодом продав свою частку.
На момент покупки "Совкомбанк" був на 98-му місці в рейтингу банків. На думку Фукса, "йому не вистачало стратегічного планування для того, щоб піднятися на національний рівень".
"Довелося серйозно попрацювати. Але в підсумку і банк піднявся на 19-е місце в національному ренкінгу російських банків RAEX і входив до топ-5 за прибутком на капітал. Я відкинув всі мінуси маловідомого банку і сконцентрувався на розвитку його сильних сторін. У банку була невелика кількість корпоративних клієнтів, але основним напрямом, який ми розвивали, було споживче кредитування. Кредит в "одні руки" не перевищував суму в $500. Другий напрямок - це робота на ринку цінних паперів, мова йде про торгівлю облігаціями держкомпаній по операціях РЕПО", - повідомив Фукс.
Відповідаючи на питання видання, чи бачить він себе в подальшому в банківському секторі, Павло Фукс відповів: «У мене є успішний досвід, мені подобається ця робота, і тому я зацікавлений в банківській справі. Що стосується конкретних напрямків з точки зору банківського бізнесу, мене мало цікавить корпоративний банкінг, сьогодні я бачу велику потребу розвивати в Україні кредитування малого і середнього бізнесу, систему кредитних карт, власне, маю успішний досвід роботи в цьому напрямку на прикладі "Совкомбанк"».
Нагадаємо, Фукс володів акціями російського «Совкомбанку» з 2010 року, тоді йому належав пакет 44% акцій. До березня 2016 го він остаточно продав свою частку в банку. За словами бізнесмена, інвестиції окупилися майже вдвічі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?