Пеннівайз повертається: у прокат вийшов фільм жахів "Воно 2" за романом Стівена Кінга
Категорія
Культура
Дата публікації

Пеннівайз повертається: у прокат вийшов фільм жахів "Воно 2" за романом Стівена Кінга

Пеннівайз повертається: у прокат вийшов фільм жахів "Воно 2" за романом Стівена Кінга
Джерело:  online.ua

У четвер, 5 серпня, в український кінопрокат виходить друга частина екранізації "Воно" - фільму жахів за однойменним романом Стівена Кінга. Заздалегідь, зазначимо, що відгуки тих, хто читав книгу, та тих, хто дивився лише фільм, суттєво відрізняються. ONLINE.UA спробував розібратися, дотримувалися продюсери оригінального сюжету роману чи вирішили усе змінити.

Історія “танцюючого клоуна” від провалу до культового персонажу сучасності 

Роман "Воно", попри свою популярність та внесок у масову культуру, зіткнувся з проблемами з екранізацією. Фільми по творах Кінга можна поділити на дві категорії - провальні (“Лангольєри”) та культові ("Втеча з Шоушенка", "Зелена миля", “Сяйво”). Згадана книга, на жаль, спочатку доповнила список провалів.

У 1990 році світові показали телесеріал "Воно", з якого глядачі запам'ятали лише Тіма Каррі у ролі клоуна Пеннівайза. О так, він дійсно жахав, але сюжет порізали з усіх боків, щоб влізти у скромний бюджет.

Вже у 2010-х роках з'явилися чутки про нову екранізацію. Вона мала б бути повномасштабним фільмом та першою частиною дилогії. Виробництво з самого початку відзначилося декількома звільненнями - спочатку у ролі режисера виступив Кері Фукунага ("Справжній детектив", "Без імені"). Проте його ідеї здалися продюсерам занадто сміливими.

Врешті боси Warner Brothers передали крісло режисера Андресу Мускетті ("Мама") та не помилились. Йому вдалося успішно адаптувати досить складний твір на екрани. Стрічка вийшла у 2017 році, зібравши у прокаті близько $700 млн з бюджетом лише у $35 млн. Після успішної прем’єри фанати завмерли в очікуванні другої частини майже на два роки.

Не секрет, що книжне оповідання завжди відрізняється від екранізації, а кількість відмінностей зростає пропорційно до об'єму твору. Чи можна сказати, що це вбило фільм?

ONLINE.UA випустив ексклюзивний матеріал, де порівняв героїв екранізації з їх книжними прототипами. Чи впізнаєте ви добре відомих персонажів?

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?