Пентагон чекає на схвалення Байденом швидкої відправки ATACMS Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Пентагон чекає на схвалення Байденом швидкої відправки ATACMS Україні

ракети ATACMS
Джерело:  Bloomberg

Армія США готова швидко передати далекобійні ракети ATACMS Україні після відповідного рішення президента Джо Байдена. 

США готові у найкоротші терміни передати Україні ATACMS

За словами помічника глави Пентагону з питань оборонних закупівель Дуга Буша, американські військові готові швидко передати Україні далекобійні ракети ATACMS після оголошення відповідного рішення президентом Джо Байденом.

Ми готові діяти швидко, - підтвердив Дуг Буш.

Він зазначив, що армія США готова до такого сценарію.

За інформацією видання Bloomberg, конгресмени у Палаті представників та в Сенаті вже кілька місяців закликають Білий дім схвалити відправку Україні ATACMS.

Люди, знайомі з цим питанням, заявили минулого місяця, що президент нарешті поступився, повідомивши про це президентові України Володимиру Зеленському під час візиту до Вашингтона, що він готовий це зробити.

У чому полягають особливості використання ATACMS

Однак існує кілька модифікацій ракет ATACMS, як з касетними, так і зі звичайними боєголовками.

Касетне озброєння ATACMS має дальність дії від 25-300 км. Ракети несуть від 300 до 950 касетних боєприпасів.

Дуг Буш підкреслив, що у США вже визначились із тим, які саме ATACMS будуть передані Україні.

ATACMS може запускатися з тих самих пускових установок, які Україна вже використовує для запуску ракет із GPS-наведенням партіями по шість штук одночасно.

Різниця лише в тому, що один ATACMS запускається залпом з однієї й тієї ж пускової установки.

Модифікації, необхідні для переобладнання пускової установки, не такі вже й великі, деякі кабелі, деяке програмне забезпечення - це не суттєво. Ми готові, коли і якщо президент вирішить це зробити, - пояснює представник Пентагону.

До цього Буш заявляв, що американські військові готуються до початкових поставок найближчим часом першої версії заміни ATACMS більшої дальності під назвою Precision Strike Missile, яка розвіє деякі побоювання щодо готовності до постачання ATACMS з армійського арсеналу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?