Пентагон екстрено звернувся до України - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон екстрено звернувся до України - що сталося

Пентагон екстрено звернувся до України - що сталося
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони США терміново звернулося до офіційного Києва. В Пентагоні звернули увагу на те, що співробітництво України та США в оборонному секторі є важливим з огляду на стратегічне протистояння США і Росії. Саме у такий спосіб в Мінобороні США прокоментували затвердження пакету безпекової допомоги українській стороні на 2020 рік на суму 250 млн доларів. Як відомо, 11 червня відповідно до рекомендацій Пентагону Конгрес Штатів затвердив весь пакет безпекової допомоги Україні на 2020 рік на суму 250 млн доларів за програмою "Ініціатива безпекової допомоги Україні" (USAI). Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт американського відомства.

"Це ще раз підтверджує давні оборонні відносини між США та Україною – важливим партнером на передовій у стратегічному суперництві із Росією", – мовиться в заяві.

Окрім того, в Пентагоні підкреслили, що Штати підтримують суверенітет та територіальну цілісність України у рамках міжнародно визнаних кордонів. Також США закликали інші держави допомогти оборонному сектору України. Не можна не звернути увагу на те, що Пентагон також відзначив прогрес офіційного Києва в оборонній реформі та боротьбі із корупцією.

Українська сторона вже відреагувала на фінансову допомогу офіційного Вашингтона у такі непрості часи.

"Дякуємо американським партнерам за триваючу потужну підтримку процесу реформ в Україні та зміцнення оборонних можливостей нашої країни на передовій боротьби з російською агресією. Реформа сектору безпеки і оборони України, наближення його до стандартів НАТО є одним з головних пріоритетів українського уряду", — підкреслили українські дипломати.

Що важливо розуміти, зволікання адміністрації американського лідера Дональда Трампа з наданням допомоги Києву заради тиску в її розслідуванні щодо Хантера Байдена, сина Джо Байдена, призвело до процесу про імпічмент Трампа. Команда очільника Білого дому запевняє, що затримка з допомогою була пов’язана з високим рівнем корупції в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Пентагон несподівано для всіх дозволив опублікувати  шокуючі відеозаписи перехоплення американськими ВПС невпізнаних літаючих об’єктів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?