Пентагон надзвичайно жорстко пройшовся по Росії Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон надзвичайно жорстко пройшовся по Росії Путіна

Пентагон надзвичайно жорстко пройшовся по Росії Путіна
Джерело:  Голос Америки

Перший заступник міністра оборони США Роберт Уорк

заявив, що реваншистська і така, що набирає сили Росія на чолі з президентом Володимиром Путіним йде шляхом конфронтації, агресії і примусу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Голос Америки

.


За словами представника Пентагону, Європа і НАТО стикаються з різними викликами в діапазоні 360 градусів. Зі сходу, заходу і півночі Європі протистоїть така, що "набирає сили і очевидно антагоністично налаштована Росія", а з півдня і зсередини - тероризм і озброєний екстремізм.


"Ми перебуваємо в переломному для стратегічного ландшафту моменті. Наступні 25 років в плані міжнародної безпеки будуть зовсім іншими, ніж минулі 25 років", - сказав Уорк на Норвезько-Американській оборонній конференції.


Він назвав Росію "реваншистською" і "очевидно антагоністичною" державою, заявивши, що її дії є "серйозним приводом для занепокоєння". За словами Уорка, ще в 2012 році в США вважали, що стоять на шляху до партнерства з РФ, через що вивели з Європи дві останні важкі бригади.


"США вірили в можливість продуктивного партнерства з Росією в майбутньому і прагнули до нього", - зазначив Уорк.


З огляду на агресію путінського режиму, до 2017 року у США знову буде в Європі повноцінна дивізія. Вашингтон, як висловився заступник голови Пентагону, "задіє м'язи, якими не користувався з часів холодної війни".


"Навіть зараз, коли ми ведемо боротьбу з ІДІЛ і іншими збройними екстремістськими угрупованнями, ми повинні рішуче реагувати на виклик зі сходу - виклик з боку Росії", - підкреслив заступник міністра Пентагону.


Уорк також відзначив безвідповідальну поведінку Росії, в тому числі "небезпечні і непрофесійні маневри" російських повітряних і морських суден.


Раніше

в Пентагоні висловили занепокоєння щодо слів президента Росії Володимира Путіна про кінець безбідного життя для країн, які мають систему ПРО

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?