Пентагон пообіцяв Україні масштабну допомогу: деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон пообіцяв Україні масштабну допомогу: деталі

Пентагон пообіцяв Україні масштабну допомогу: деталі
Джерело:  online.ua

Влада США має намір у 2020 році виділити на військові потреби України 250 мільйонів доларів. Ці гроші мають бути витрачені на фінансування української армії, а також на підтримку спецслужб.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на проект бюджету Пентагону, де вказано, що гроші будуть виділяти в рамках так званої "Європейської ініціативи стримування".

"Бюджетний запит на 2020 фінансовий рік включає 250 мільйонів доларів на сприяння та підтримку військ та сил нацбезпеки України, а також на заміну озброєння і оборонних коштів, наданих уряду України з арсеналу Сполучених Штатів", - йдеться у документі.

Варто зазначити, що у грудні 2018 року Держдепартамент США після конфлікту поблизу Керченської протоки прийняв рішення, про виділення Україні додаткової допомоги у розмірі 10 мільйонів доларів. Передбачається, що ці гроші будуть витрачені для забезпечення потреб ЗСУ, а також на "подальше нарощування військово-морського потенціалу".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше екс-глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що США збільшать кількість американських винищувачів-бомбардувальників, готових до бойових операцій. Він наголосив, що повітряні сили країни повинні бути краще підготовлені до потенційної війни з Росією чи Китаєм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?