Пентагон повідомив про перегрупування сил РФ біля Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

Пентагон повідомив про перегрупування сил РФ біля Києва

Пентагон повідомив про перегрупування сил РФ біля Києва
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони США попередило, що хоча «невелика кількість» російських військ відійшла від Києва «за останній день або близько того», Росія все ще може завдати по Україні, у тому числі по столиці.

Джерело: CNN

США не вважають, що РФ відводить війська

Ми вважаємо, що це перегрупування, а не реальний відхід, і що ми всі повинні бути готові до великого наступу на інші території України. Це не означає, що загроза Києва зникла, – сказав на брифінгу прес-секретар Пентагону Джон Кірбі.

Кірбі сказав, що кількість російських військ, які віддаляються від Києва, «ніскільки не наближається до тієї більшості, яку вони виставили проти Києва», і що Росія продовжує авіаудари по місту «навіть сьогодні».

Ніхто не повинен обманювати себе недавніми заявами Кремля про те, що він раптом просто зменшить атаки під Києвом, або будь-якими повідомленнями про те, що він збирається вивести всі свої сили, – сказав Кірбі.

Кірбі сказав, що російські війська, що переміщуються, рухаються «більш на північ», але «занадто рано говорити», де їх кінцеве призначення.

Ми оцінюємо, що це, швидше за все, перепозиціонування, яке буде використано деінде в Україні. Де саме, ми не знаємо, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?