Пентагон пояснив, навіщо США вбили іранського генерала Сулеймані
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон пояснив, навіщо США вбили іранського генерала Сулеймані

Пентагон пояснив, навіщо США вбили іранського генерала Сулеймані
Джерело:  online.ua

Збройні сили Сполучених Штатів завдали удару по Ірану у превентивний засіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За даними представництва Пентагона, вбитий іранський генерал Касем Сулеймані активно розроблював плани щодо атак проти США на території Іраку та Середнього Сходу загалом.

"Цей удар був націлений проти планів на іранські атаки у майбутньому", - резюмували у Пентагоні.

Також американське міністерство оборони зазначило, що Сполучені Штати готові й надалі приймати подібні рішення у разі загрози державі чи її інтересам.

Вашингтон вважає Сулеймані відповідальним за напади на військові бази міжнародної коаліції, які розташовані в Іраку. Окрім того, його звинуватили у керуванням провокаціями біля американського посольства у Багдаді.

Іранського генерала вбили завдяки військовим дронам у ніч на п'ятницю, 3 січня. Офіцер знаходився неподалік від багдадського аеропорту в автомобілі, що рухався у складі колони.

Як повідомляв ONLINE.UA, командування американських збройних сил одразу після спецоперації у Багдаді перевело підрозділи у стан бойової готовності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?