Пентагон створив нову команду для перевірки використання допомоги в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон створив нову команду для перевірки використання допомоги в Україні

Пентагон створив нову команду для перевірки використання допомоги в Україні
Джерело:  online.ua

Пентагон створює нову команду для моніторингу допомоги Україні з боку США у сфері безпеки. Вона прибуде до Києва наприкінці вересня.

Джерело: CNN

 Група з Пентагону контролюватиме допомогу США

Як пише видання, усе більше республіканських законодавців закликають посилити нагляд за тим, як використовуються американські гроші.

За словами генерального інспектора Міністерства оборони, високопоставлений представник США почав роботу в Україні наприкінці серпня, а до кінця вересня очікується прибуття додаткового персоналу.

Група буде базуватися в посольстві США в Києві і контролюватиме допомогу США Україні, яка вже становить 43,7 млрд доларів.

Це вперше після вторгнення Росії, коли генеральний інспектор матиме персонал в Україні.

Контроль використання коштів США

CNN пише, що створення нової команди відбувається в критичний час для допомоги Україні.

Раніше адміністрація Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням про надання додаткової допомоги на 24 млрд доларів, у тому числі на 13 млрд доларів на безпеку

Проте скептично налаштовані республіканці поставили питання, чи справді існує двопартійна підтримка такої допомоги та закликали до більшого контролю.

Проте республіканці не є одностайними. Лідер Сенату Республіканської партії Мітч Макконнелл заявив у вівторок, що вже є «безпрецедентна інформація про те, як майже 30 типів західних систем озброєння та транспортних засобів використовуються Україною, часто аж до серійного номера».

У звіті генерального інспектора Міністерства оборони за жовтень 2022 року, який отримав CNN, вказано, що здатність США контролювати мільярди доларів допомоги, що надходить в Україну, зіткнулася з «проблемами» через обмежену присутність США в країні.

Протягом перших шести місяців повномасштабного вторгнення Управління оборонного співробітництва-Київ «не змогло провести необхідний [моніторинг кінцевого використання]» військової техніки, наданої Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?