Пентагон зважився на неочікуваний крок після поразки Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон зважився на неочікуваний крок після поразки Трампа

Пентагон зважився на неочікуваний крок після поразки Трампа
Джерело:  online.ua

Після поразки чинного очільника Білого дому Дональда Трампа на президентських виборах в США Американські Збройні сили неочікувано для всіх офіційно заявили про консолідацію армії США в Європі і армії США в Африці в єдине командування. За словами представників Збройних сил, нова організація, відома як армія США в Європі та Африці, підвищить здатність армії вирішувати африканські та європейські стратегічні та оперативні завдання. Окрім того, наголошується, що консолідація дозволить також підвищити маневреність і здатність перекидати сили і засоби з одного театру військових дій на інший для підтримки як африканського, так і європейського командування США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву командування.

Також вказано, що нещодавно підвищений на посаді генерал Крістофер Каволі буде командувати об'єднаною організацією.

"Це не просто консолідація штаб-квартири, це консолідація можливостей по всьому театру", - сказав Каволі. "Європейський і африканський театри нерозривно пов'язані. Їх тісна географія та економічні зв'язки означають, що питання регіональної безпеки охоплюють обидва континенти" – наголосив американський посадовець.

Варто звернути увагу на те, що структура армії США в Європі та Африці за останній рік суттєво змінилася. Як уже згадувалося раніше, в лютому департамент Сухопутних військ оголосив про відновлення діяльності V корпусу з передовим штабом в Європі.

"Як тільки V корпус буде повністю готовий до виконання місії, він зосередиться на Європі і візьме на себе оперативні і тактичні функції армії США в Європі та Африці. Очікується, що консолідація буде завершена до кінця 2022 фінансового року", — йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що новопризначений діючим главою Білого дому Дональдом Трампом міністр оборони США Кріс Міллер вперше звернувся до співробітників Пентагону і розповів їм про свій неочікуваний план. В.о. очільника Пентагону зізнався, що планує закінчити нескінченні війни за участю США за кордоном, так як американці втомилися від військових дій, які суперечать американським цінностям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?