Переговірник по Донбасу зробив тривожну заяву щодо Порошенка і Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговірник по Донбасу зробив тривожну заяву щодо Порошенка і Путіна

Переговірник по Донбасу зробив тривожну заяву щодо Порошенка і Путіна
Джерело:  online.ua

Представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи по мирному врегулюванню ситуації на Донбасі, екс-прем'єр-міністр Євген Марчук вважає, що президент Росії Володимир Путін ігнорує президента України Петра Порошенка, і це є тривожним для українців знаком.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Марчука « Укрінформу ».
Відповідаючи на питання, чи потрібно українцям боятися заяви Путіна про можливий вихід з «нормандського формату» в зв'язку з кримськими подіями, Марчук сказав: «Боятися не треба, але слід діяти з різних сторін, хоча у нас не такий великий арсенал можливостей».
«Як відомо, Олланд (президент Франції Франсуа Олланд - Ред.) і Меркель (Ангела Меркель - Ред.) в розмові з Порошенком підкреслили важливість продовження роботи в «нормандському форматі». Але я зверну увагу: Путін не пішов на розмову з Порошенком, в усякому випадку, ми про це не знаємо», - продовжив Марчук.
«Я думаю, що якби розмова була, то зараз у них вже не той рівень відносин, щоб домовитися і не давати цього в пресу. І навіть якби ми це приховали, то служби Путіна повідомили б», - повідомив Марчук.
«Значить, розмова не відбулася, а це погано, тому що Путін цим демонструє, що він - в цьому випадку з цього питання - ігнорує українського президента», - вважає переговірник по Донбасу.
«Будь-які контакти, якими б вони не були складними, що б там хто не говорив, як би не докоряли ними ультра-патріоти, але це краще, ніж їх відсутність», - впевнений Марчук.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін назвав нібито спроби "українських диверсантів" здійснити теракти в окупованому Криму "дурною і безглуздою акцією" і пообіцяв, що вони не залишаться без уваги. Він також заявив про безглуздість зустрічі в нормандському форматі на тлі нібито затримання диверсантів в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?