Переговорами Медведчука з Сурковим зацікавилася в СБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговорами Медведчука з Сурковим зацікавилася в СБУ

Переговорами Медведчука з Сурковим зацікавилася в СБУ
Джерело:  online.ua

Українські спецслужби знову зацікавилися персоною олігарха Віктора Медведчука вже після того, як були введені санкції проти нього та його дружини Оксани Марченко. Цього разу приводом стало оприлюднення у медіа запису нібито розмови “кума Володимира Путіна” з колишнім куратором Кремля по Україні Владиславом Сурковим. Бесіда сталася ще 2014 року та стосувалася питань Донбасу й енергополітики. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

“Щодо записів, опублікованих за посиланням: Дані записи ретельно вивчаються слідчим та оперативними підрозділами СБУ щодо наявності в діях співрозмовників ознак кримінального правопорушення”, - наголосили силовики.

Нагадаємо, медіа уточнили — розмова відбулася у 2014 році. На запису нібито Медведчук згадує, як дзвонив “президенту в Австралію”. Петро Порошенко свого часу дійсно бував у цій країні з офіційним візитом — з 10 до 12 грудня 2014 року.

Також сторони обговорювали обмін полоненими між Україною та окупаційним режимом на Донбасі. Медведчук стверджував, що цю “авантюру” запропонував йому особисто тодішній державний лідер Петро Порошенко.

Співбесідник особи, голос якої схожий на голос “кума Путіна”, підтримав таку ідею та пообіцяв допомогти організувати обміни. Окупантів він відверто назвав “нашими підлеглими”.

Як повідомляв ONLINE.UA, фактично під час цієї кілька хвилинної розмови Медведчук встиг набідкатися путінському куратору з чисельних проблем — врегулювання питань про вугілля, законодавство та відносини з Порошенко. Сурков здебільшого “угукав” та інколи сміявся з реплік співбесідника.

Автентичність запису вочевидь невідома. У розмові буцімто Медведчук згадує, що тодішній президент особисто запропонував представляти Київ на рівні Тристоронньої групи. Тобто, так званий “кум Путіна” тривалий час вів переговори від української сторони з представниками Росії в Мінську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?