Переговори на саміті G20: Меркель висунула жорстку вимогу Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори на саміті G20: Меркель висунула жорстку вимогу Путіну

Переговори на саміті G20: Меркель висунула жорстку вимогу Путіну
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час робочого сніданку в президентом Росії Володимиром Путіним на полях саміту G20 в Аргентині обговорила ситуацію в Азовському морі і захоплення українських кораблів та моряків. Меркель зажадала, щоб Росія припинила перешкоджати вільному судноплавству в Азовському морі.

Про це повідомив речник німецького уряду Стефан Зайберт, передає ONLINE.UА.

"На початку другого дня зустрічі G20 в Буенос-Айресі канцлерка Меркель поговорила з президентом Росії Путіним. Основна увага була приділена ситуації в Сирії і ситуації між Росією і Україною в Керченській протоці та Азовському морі", - йдеться в повідомленні.

У коментарях ЗМІ Зайберт також уточнив, що Меркель висловила заклопотаність через наростання напруженості в Керченській протоці і зажадала, щоб Росія не перешкоджала "свободі судноплавства в Азовському морі".

Слід зазначити, що в переговорах Меркель і Путіна брали участь члени делегацій Росії і Німеччини. Зустріч проходила в закритому форматі, без преси. Раніше канцлерка Німеччини заявляла, що обов'язково поговорить з Путіним про захоплення Росією українських військових кораблів та моряків в районі Керченської протоки.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Меркель і Путін провели зустріч в Буенос-Айресі на полях саміту G20 - вона пройшла в рамках робочого сніданку.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Трамп скасував зустріч з Путіним на полях саміту G20 через ситуацію в Азовському морі. У Кремлі дорікнули за це Трампа, заявивши, що скасування переговорів негативно відіб'ється на безпеці всього світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?