Переговори нормандських радників у Берліні закінчилися провалом
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори нормандських радників у Берліні закінчилися провалом

Переговори нормандських радників у Берліні закінчилися провалом
Джерело:  online.ua

10 лютого в Берліні стартували перемовини політичних радників лідерів країн "нормандської четвірки", які тривали майже 9 годин поспіль. За результатами зустрічі сторони не ухвалили жодного документу — це підтвердив очільник Офісу президента Андрій Єрмак під час брифінгу.

Джерело: сайт Офісу президента України, представник української делегації на зустрічі

Нормандські радники не ухвалили жодного документу у Берліні

Варто звернути увагу на те, що це була друга зустріч з початку 2022 року. Перемовини представників Німеччини, Франції, України та Росії тривали понад дев'ять годин.

Під час переговорів команда глави держави Володимира Зеленського звернула увагу на те, що офіційний Київ послідовно виступає за політико-дипломатичне врегулювання конфлікту.

У зв'язку з цим Україна й надалі вживатиме заходів задля активізації роботи всіх наявних переговорних форматів з метою просування мирного процесу.

За словами пресслужби Офісу президента, учасники переговорів підтвердили свою готовність продовжувати перемовини в Нормандському форматі, а також погодилися з необхідністю розблокування роботи Тристоронньої контактної групи.

Сьогодні ми не змогли дійти якогось спільного документу. Дійсно, практично 9 години продовжувалися ці перемовини… Було б дуже добре, якщо б на другу зустріч в "нормандському форматі" після тривалої перерви ми б змогли щось узгодити, бажання таке є, але сьогодні відбулося як відбулося, - розповів глава ОП Андрій Єрмак.

Що відомо про переговори радніків "нормандської четвірки"

Цьогоріч перша зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" відбулася 26 січня у Франції. Тоді учасники переговорів домовилися продовжувати діалог щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

10 лютого в Берліні відбулися переговори політичних радників лідерів країн "нормандської четвірки". За словами представників ОП, головною ціллю офіційного Києва під час зустрічі було розблокування роботи ТКГ для подальшого просування у мирному врегулюванні конфлікту на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?