Переговори нормандської четвірки - Зеленський нарешті назвав дату
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори нормандської четвірки - Зеленський нарешті назвав дату

Переговори нормандської четвірки - Зеленський нарешті назвав дату
Джерело:  online.ua

Зустріч "нормандської четвірки" на рівні радників лідерів країн була зірвана наприкінці серпня. Президент України Володимир Зеленський назвав нову дату переговорів, яку узгодили сторони. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його заяву 8 вересня, під час візиту на Сумщину.

За словами державного лідера, зустріч готується на наступну п'ятницю, 11 вересня.

"Ми чекаємо зустрічі норм радників, вона відбудеться 11 вересня", - підкреслив Зеленський.

Напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба проінформував, що зустріч вже узгодили. Дипломат відмовився у той момент розкривати дату, оскільки вона поки що непублічна.

Напередодні Володимир Зеленський переговорив телефоном з литовським колегою Гітанасом Неуседою, під час бесіди він пояснив, одразу ж за підсумками зустрічі радників почнеться розробка переговорів на рівні лідерів.

"Сподіваюся, що після зустрічі радників лідерів країн "нормандської четвірки" ми зрозуміємо, коли має бути зустріч лідерів цих країн. Нам всім треба намагатися заради того, щоб досягти миру", - наголосив він.

Переговори радників планували на кінець серпня, вони несподівано зірвалися. Причиною став нібито занадто щільний порядок денний та зміни у ньому радника французького лідера Еммануеля Макрона.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр Дмитро Кулеба зробив важливе попередження усім громадянам. Він звернув увагу на те, що команда українського лідера наразі уже розглядає можливі альтернативи Мінську як майданчику для перемовин з урегулювання ситуації на Донбасі. За словами українського дипломата, він, за сукупності факторів, може стати неприйнятним для цієї ролі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?