Переговори Путіна з Порошенко і Трампом по Азовському морю: в Кремлі зробили заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори Путіна з Порошенко і Трампом по Азовському морю: в Кремлі зробили заяву

Переговори Путіна з Порошенко і Трампом по Азовському морю: в Кремлі зробили заяву
Джерело:  online.ua

Російського главу Володимира Путіна оперативно інформують про ситуацію в Азовському морі і Керченській протоці, але поки він не планує проводити переговори з українським і американським колегами Петром Порошенко і Дональдом Трампом, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на РБК.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков уточнив, що Путін після нападу російських прикордонників на українські кораблі знаходиться в постійному контакті з російськими спецслужбами, але особисто президент Росії поки не коментував те, що відбувається і на даний момент не збирається це обговорювати з Порошенко і Трампом.

У той же час в МЗС Росії вже опублікували офіційну заяву з відкритими звинуваченнями і гучними погрозами на адресу України. У дипломатичному відомстві РФ вважають, що "українські кораблі спровокували російських прикордонників, яким довелося їх захопити в результаті вторгнення в територіальні води Росії".

Нагадаємо, 26 листопада через захоплення Росією кораблів ВМС ЗС України проводяться екстрені засідання в Раді Безпеки ООН і Верховній Раді. Остання прийме рішення про введення воєнного стану в Україні, що раніше запропонували Порошенко і РНБО.

Також в терміновому порядку скликається надзвичайне засідання Комісії Україна-НАТО, в рамках якого обговорять відповідь на відкриту агресію Росії проти України в Азовському морі.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Москва не виключає, що через напад на українські кораблі проти Росії будуть введені нові санкції. Але в МЗС РФ зухвало заявили, що Росію санкції вже не хвилюють.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?