Переговори щодо Донбасу: у Кучми розповіли про єдиний реальний результат
Категорія
Події
Дата публікації

Переговори щодо Донбасу: у Кучми розповіли про єдиний реальний результат

Переговори щодо Донбасу: у Кучми розповіли про єдиний реальний результат
Джерело:  online.ua

Під час чергового раунду переговорів тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі була досягнута домовленість про введення відеоспостереження на Донецькій фільтрувальній станції, що нещодавно постраждала через обстріл бойовиками так званої ДНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Дарку Оліфер, прес-секретаря українського представника в групі Леоніда Кучми.

Читайте також: Бо йовики ДНР заявили про свою серйозну поразку: штаб АТО спростував
"Тристороння контактна група підтримала ініціативу СММ ОБСЄ про забезпечення цілодобового відеоспостереження за Донецькою фільтрувальною станцією. Це необхідно для забезпечення безпеки роботи станції, яка знаходиться на підконтрольній Україні території, а також відновлення її роботи в повному обсязі", - написала Оліфер на своїй сторінці в Facebook.
Також Оліфер повідомила, що під час засіданні групи в Мінську українська сторона в черговий раз підкреслила, що визнання РФ документів "ДНР-ЛНР" не сприяє виконанню Мінських угод.
"Як в рамках роботи підгруп, так і на рівні Тристоронньої контактної групи Україна жорстко ставила питання про те, що рішення, прийняте Російською Федерацією про визнання паспортів і інших документів, виданих в ОРДЛО, суперечить Мінським угодам. Крім того, ми заявили про те, що ультиматуми ОРДЛО щодо "націоналізації" підприємств, що працюють в українському юридичному полі, а також визнання російського рубля "єдиною державною грошовою одиницею на території ОРДЛО" вкрай негативно впливають на виконання Мінських угод. Будь-які дії з націоналізації підприємств суперечать статті 1 Протоколу I до Європейської конвенції про захист прав людини 1950 р. Ми висловили надію на те, що процеси, пов'язані з документами і націоналізацією, не матимуть незворотний характер", - зазначила Оліфер.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше народний депутат України Ірина Геращенко заявила, що під час переговорів тристоронньої контактної групи в Мінську бойовики "ДНР-ЛНР" попросили нанести візит на українські території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?