Переговори щодо Донбасу: українська сторона зробила важливу заяву про компроміс
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори щодо Донбасу: українська сторона зробила важливу заяву про компроміс

Переговори щодо Донбасу: українська сторона зробила важливу заяву про компроміс
Джерело:  online.ua

Україна готова йти на компроміси в гуманітарному блоці Мінських угод, зокрема пошук правових механізмів для зміни запобіжного заходу бойовикам ДНР і ЛНР і можливості їх обміну на полонених бійців АТО, заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".
"У гуманітарному блоці Мінських угод ми готові до компромісів заради двох цілей: перша - звільнення всіх заручників, друге - безперешкодний доступ гуманітарних міжнародних місій на всю територію конфлікту", - сказала Геращенко.
При цьому вона уточнила, що Україна згодна шукати правові механізми для зміни запобіжного заходу прихильникам так званих ДНР і ЛНР і можливості їх на обміну людей, яких тримають в заручниках бойовики.
"У тих випадках, де закон дозволяє, ми йдемо на те, щоб шукати правові механізми, як для людей змінити запобіжний захід, як їх передати для того, щоби звільнити наших людей", - сказала політик і додала, що за рік, з червня 2015 року до сьогоднішнього дня, уряду вдалося звільнити близько 80 українців.
Нагадаємо, що українська сторона закликає припинити вогонь на Донбасі до 1 вересня, а також створити п'яту переговорну підгрупу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?