Переговори щодо Донбасу в Мюнхені: стало відомо про надважливе рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори щодо Донбасу в Мюнхені: стало відомо про надважливе рішення

Переговори щодо Донбасу в Мюнхені: стало відомо про надважливе рішення

На переговорах нормандської четвірки досягнуто домовленість про припинення вогню на Донбасі з 20 лютого.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду", про це 18 лютого заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель.

"Усі сторони погодилися дотримуватися домовленостей Мінської групи, яка узгодивала режим припинення вогню і те, що має бути прибрана важка зброя, а також про те, щоб дати можливість місії ОБСЄ здійснювати контроль, де ця зброя знаходиться, а також контроль за режимом тиші", - заявив за підсумками зустрічі Габріель.

За словами Габріеля, було погоджено, що режим припинення вогню розпочнеться з 20 лютого.

Читайте також: Росію розладнали гучні заяви США по Україні: в мережі сміються

У свою чергу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що з обережністю ставиться до оголошених домовленостей про припинення вогню до їх фактичного виконання.

"Йдеться про домовленість у рамках трибічної групи. Так, є домовленість про перемир'я з 20 лютого. Але це не повинно бути тільки політичним закликом, ми повинні побачити, що інша сторона (РФ і підтримувані нею бойовики - ONLINE.UA) дотримується цієї домовленості", - підкреслив він.

Клімкін підкреслив, що усі попередні домовленості про перемир'я врешті-решт були зірвані бойовиками. "Ми пропонували перемир'я і домовлялися про конкретну дату 37 разів, якщо не помиляюся", - заявив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 лютого президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання в РФ "документів" так званих ДНР і ЛНР. В Україні багато хто розцінив цей крок як вихід Кремля з Мінських домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?