Переговори щодо Сирії: стало відомо, на чому зійшлися Росія, Туреччина та Іран
Категорія
Світ
Дата публікації

Переговори щодо Сирії: стало відомо, на чому зійшлися Росія, Туреччина та Іран

Переговори щодо Сирії: стало відомо, на чому зійшлися Росія, Туреччина та Іран
Джерело:  online.ua

Туреччина, Росія і Іран під час переговорів в Астані домовилися протистояти спробам порушити режим припинення вогню в Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство Anadolu.
"Туреччина, Росія і Іран домовилися про створення тристороннього механізму захисту від порушення режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Путіна похвалилися новими ударами по Сирії: відео викликало гнів у мережі

При цьому, як відзначають журналісти, посилаючись на представника сирійської опозиції Усаму Абу-Зейда, Росія пообіцяла противникам режиму Башара Асада забезпечити дотримання режиму припинення вогню в Сирії.
"Росія заявила, що виконає зобов'язання по перемир'ю. Сподіваємося, що позиція російської сторони не обмежиться словами", - зазначив Абу-Зейд.
За його словами, основною перешкодою на шляху до миру є провокації прихильників Башара Асада, які порушують домовленості про перемир'я.
Він також зазначив неприйнятність загроз щодо населення підконтрольних опозиції районів Сирії.
"Наприклад, жителям долини Барада заявляють, що їх відправлять в Ідліб, що неприпустимо", - підкреслив Абу-Зейд.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розповів, що на переговорах щодо Сирії в Астані була спроба підміни делегації збройної опозиції політичними емігрантами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?