Переговори щодо Сирії в Казахстані: у Путіна знайшли привід для претензій
Категорія
Світ
Дата публікації

Переговори щодо Сирії в Казахстані: у Путіна знайшли привід для претензій

Переговори щодо Сирії в Казахстані: у Путіна знайшли привід для претензій
Джерело:  РІА Новини

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розповів, що на переговорах щодо Сирії в Астані була спроба підміни делегації збройної опозиції політичними емігрантами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
"Були маневри, націлені на те, щоб по суті підмінити делегацію збройних загонів сирійських опозиціонерів опозиціонерами політичними із цих самих емігрантських кіл", - розповів він.
При цьому путінський міністр розповів, що Кремль не намагається "вигнати політичну опозицію з процесу".

Читайте також: У Пу тіна похвалилися новими ударами по Сирії: відео викликало гнів у мережі

Лавров додав, що в Москві виходили з того, "що Астана призначена саме для того, щоб оформити домовленість про повноправну участь в цьому процесі і збройних загонів".
"Це зараз головне. А наступні раунди міжсирійських переговорів, в тому числі які намічаються в Женеві, звичайно, вони будуть присвячені переговорам уряду з усіма без винятку групами опозиціонерів: це і ер-Ріядська група, московська група, Каїрська група та інші", - заявив він.
У той же час глава російської дипломатії зазначив, що участь в переговорах делегації збройної опозиції, "звичайно ж, зробить більш предметною і більш перспективною розмову між усіма сирійцями".
Відзначимо, що в переговорах з припинення насильства і врегулювання ситуації в Сирії беруть участь як представники офіційної влади країни, так і представники збройної опозиції.
Також в переговорах беруть участь Казахстан, Іран, ООН, США, Туреччина і Росія.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Дональд Трамп назвав військове втручання Росії в Сирії "дуже поганою річчю", що призвела до "страшної гуманітарної ситуації".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?