Переговори щодо статусу кандидата в ЄС для України затримуються через позицію низки країн
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори щодо статусу кандидата в ЄС для України затримуються через позицію низки країн

Переговори щодо статусу кандидата в ЄС для України затримуються через позицію низки країн
Джерело:  online.ua

Переговори лідерів ЄС на саміті в Брюсселі щодо статусу кандидата для України дещо ускладнюються бажанням деяких країн надати його також і Боснії та Герцеговині.

Джерело: журналіст "Радіо Свобода"Рікард Джозвяк

 Ухвалення статусу кандидата в ЄС для України затримується

Переговори про надання статусу кандидата Україні та Молдові в Європейській раді виявляються дещо складнішими, ніж передбачалося спочатку, оскільки деякі країни хочуть отримати статус кандидата і для Боснії, - повідомив Джозвяк.

Нагадаємо, що однією з цих країн є, ймовірно, Австрія, оскільки канцлер Карл Негаммер перед самітом заявив, що Боснія має отримати такий самий режим, як Україна та Молдова, для набуття статусу кандидата у члени ЄС до того, як будуть виконані попередні умови.

Також журналісти повідомляють, що одне з питань, яке несподівано потрапило в центр дискусії лідерів цього вечора, - це Боснія і Герцеговина.

Чиновники працюють над переробкою висновків щодо країни. Згідно з новим проектом, лідери розглядають можливість заявити, що «Європейська Рада готова надати Боснії та Герцеговині статус країни-кандидата після того, як буде проведено значний набір реформ. З цією метою Європейська Рада запрошує Комісію негайно повідомити Раді про виконання 14 ключових пріоритетів, викладених у її висновку, з особливою увагою до тих, які становлять значний набір реформ. Європейська рада повернеться до цього питання».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?