Переговори Трампа та Кім Чен Ина - з'явилися перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори Трампа та Кім Чен Ина - з'явилися перші подробиці

Переговори Трампа та Кім Чен Ина - з'явилися перші подробиці
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп повідомив, що він проведе свою другу зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у В'єтнамі 27-28 лютого, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Зазначається, що в щорічному зверненні до Конгресу "Про становище в країні" Трамп сказав, що завдяки його політиці щодо КНДР, там вже понад 15 місяців не було запусків ракет.

"Якби я не був обраний президентом Сполучених Штатів, ми б зараз, на мою думку, були б у великій війні з Північною Кореєю", - зазначив американський лідер.

Очільник Білого дому нагадав про побоювання війни 2017 року, коли він погрожував Північній Кореї через загрозу, яку ядерна зброя і ракети поставили перед США. Він додав, що ще багато чого належить зробити, повідомивши, що зустріч з Кім Чен Ином відбудеться у В'єтнамі з 27 по 28 лютого.

Пхеньян оголосив про вихід з пакту, який забороняє поширення ядерної зброї, у 2003 році, після чого зіткнувся з міжнародними санкціями. США також вводять обмеження проти російських компаній та осіб, які ведуть заборонену санкціями співпрацю з КНДР.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС КНДР заявили, що прогрес в питанні денуклеаризації буде неможливий, якщо Білий дім у відносинах з Північною Кореєю буде використовувати "старі сценарії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?