Переговори в Мінську: чи вдалося Україні домовитися про розведення сил на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори в Мінську: чи вдалося Україні домовитися про розведення сил на Донбасі

Переговори в Мінську: чи вдалося Україні домовитися про розведення сил на Донбасі
Джерело:  interfax.com.ua

Спецпредставник ОБСЄ на переговорах Мартін Сайдік заявив, що тристороння контактна група наразі не змогла узгодити новий графік розведення сил в Петровському і Золотому, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, сторонам не вдалося виконати розведення сил в Петровському і Золотому, яке було узгоджено на минулій зустрічі контактної групи. Проте сторони підтвердили намір розвести сили на пілотних ділянках. Я сподіваюся, що вони зроблять це в майбутньому", - сказав він.

Також Сайдік зазначив, що контактній групі не вдалося узгодити новий графік розведення.

 "Графік обговорювався, але сторони консенсусу не досягли", - сказав Сайдік.

Як відомо, згідно з Мінськими домовленостями, розведення сил і засобів на лінії розмежування може бути здійснено лише після дотримання режиму припинення вогню протягом 7 діб. За даними штабу ООС, українською стороною вжито усіх необхідних заходів для того, щоб відведення сил і засобів не послабило оборонних можливостей українських підрозділів на визначеній ділянці лінії розмежування. 7 жовтня глава МЗС Вадим Пристайко заявив, що розведення військ, яке мало розпочатися 7 жовтня, не відбудеться, оскільки бойовики порушили домовленість.

Як повідомляв ONLINE.UA, 15 жовтня ситуація на Донбасі почала різко загострюватися — два військовослужбовці Об’єднаних сил загинули внаслідок снайперських дій збройних формувань Російської Федерації та її найманців, один військовий отримав поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?