Перемога над коронавірусом - перша країна в світі повністю відмінила карантин
Категорія
Світ
Дата публікації

Перемога над коронавірусом - перша країна в світі повністю відмінила карантин

Перемога над коронавірусом - перша країна в світі повністю відмінила карантин
Джерело:  online.ua

У Новій Зеландії не залишилося жодної хворої на коронавірус людини, тому з 9 червня там повністю скасовують карантин. Нова Зеландія стала першою країною в світі, яка зважилася на скасування обмежень. В останні 10 днів єдиною в Новій Зеландії людиною з діагнозом Covid-19 була самотня 50-річна жінка з Окленда. У понеділок, 8 червня, представники системи охорони здоров'я повідомили, що вона одужала. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу новозеландського МОЗ.

"Це дійсно хороша новина. Відсутність активних випадків хвороби вперше з 28 лютого, безумовно, є значною подією на нашому шляху, але, як ми підкреслювали раніше, постійна пильність щодо COVID-19 як і раніше буде мати важливе значення", - заявив генеральний директор служби охорони здоров'я країни Ешлі Блумфілд.

Влада Нової Зеландії вирішила, що в країні як і раніше будуть діяти обмежувальні заходи для всіх, хто в неї в'їжджає. В рамках суворого прикордонного контролю у приїжджих будуть брати тест на коронавірус, а також поміщати на 14-денний карантин. Зовнішні кордони там теж не поспішають відкривати. У Нову Зеландію, як і раніше, зможуть в'їжджати тільки новозеландці та їх найближчі сім'ї.

Прем'єрка Нової Зеландії Джасінда Ардерн повідомила, що з завтрашнього дня всі громадські і приватні заходи можуть проходити без обмежень, роздрібна торгівля та готельний сектор можуть працювати в звичайному режимі. Також повністю відновлюється робота громадського транспорту. При цьому, оголошуючи про скасування карантину, вона висловила впевненість, що в країні майже напевно ще будуть нові випадки зараження COVID-19.

Нагадаємо, Нова Зеландія закрилася на карантин 25 березня. Жителі цієї країни дуже дисципліновано підійшли до заборони і справді проводили більшу частину часу вдома. На той момент в країні було подверждено близько 200 випадків зараження. Всього з початку пандемії в Новій Зеландії було виявлено 1504 випадки зараження коронавірусом, померли від ускладнень 22 людини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 2 червня Чорногорія виступила з гучною і довгоочікуваною заявою  - влада країни офіційно повідомила про перемогу над пандемією коронавіруса. Національний координаційний комітет Чорногорії звернув увагу міжнародної спільноти на те, що нових випадків зараження COVID-19 не фіксували вже протягом 28 днів, а всі, хто був госпіталізований, - одужали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?