Перемога "під ялинку": МОЗ скасувало обмеження на професії для жінок
Категорія
Україна
Дата публікації

Перемога "під ялинку": МОЗ скасувало обмеження на професії для жінок

Перемога "під ялинку": МОЗ скасувало обмеження на професії для жінок
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я скасувало наказ, яким визначено перелік з 450 професій, заборонених для жінок. Про це повідомила народна депутатка Ірина Суслова на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

«Багатомісячна боротьба, яка розпочалась у квітні з флешмобу  #жінкаможевсе, увінчалась успіхом!», - написала депутатка.

Читайте також: Депутати Ради ухвалили важливий закон про українську армію

«Скасування наказу мусить стати першим кроком на шляху до недискримінації жінок у трудових відносинах. Далі – створення безпечних умов праці для усіх людей, незалежно від статі, боротьба із гендерною сегрегацією під час працевлаштування та викорінення сексизму на роботі», - зазначила вона.

Наказ №256 «Про затвердження Переліку важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок" визначав перелік з 450 професій, заборонених для жінок».

У червні Міністерство охорони здоров’я ініціювало відміну наказу №256 та зазначили, що цей документ – пережиток минулого, який не має під собою реального впливу, та просто обмежує право вибору.

Як повідомляв ONLINE.UA, депутати Верховної Ради прийняли закон про порядок встановлення лічильників на газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?