Перепалка в ООН: Росія знову блокує спробу досягти миру в Алеппо
Категорія
Світ
Дата публікації

Перепалка в ООН: Росія знову блокує спробу досягти миру в Алеппо

Перепалка в ООН: Росія знову блокує спробу досягти миру в Алеппо
Джерело:  online.ua

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй після розбіжностей між Росією і Францією погодила проект резолюції про евакуацію мирних жителів з  Алеппо в Сирії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Російську службу BBC».


Голосування з питання резолюції відбудеться в понеділок о 9 ранку за нью-йоркським часом.


Відзначається, що угоді передувала заочна перепалка Росії і Франції: Франція внесла на розгляд в Раду безпеки ООН пропозицію зробити евакуацію цивільного населення з Алеппо добровільною, і дозволити людям самим обирати, куди їм йти, проте в РФ не погодилися.


Читайте також:  Алеппо прощається зі світом: в мережі з'явилося жорстоке відео


"Те, що вони, Франція, пропонують, неможливо і небезпечно", - заявив постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін. Він також говорив, що РФ заблокує резолюцію і запропонує свою.


У резолюції вимагається забезпечити безперешкодний доступ спостерігачів ООН в східні квартали

Алеппо, де ще залишаються противники сирійського президента Башара Асада.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі з'явилося моторошне відео, в якому показали, як війська президента Сирії Башара Асада та його союзника президента Росії Володимира Путіна перетворили місто Алеппо в руїни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?