Переполох у США: викрадено ноутбук з даними про розслідування проти Клінтон
Категорія
Світ
Дата публікації

Переполох у США: викрадено ноутбук з даними про розслідування проти Клінтон

Переполох у США: викрадено ноутбук з даними про розслідування проти Клінтон
Джерело:  BBC

У Нью-Йорку у агента Секретної служби США викрали ноутбук, в якому містилися дані кримінального розслідування проти колишнього кандидата в президенти Хілларі Клінтон у справі про використання нею особистої пошти для секретного листування.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
У Секретній службі США підтвердили пропажу ноутбука, який був викрадений у четвер, 16 березня. При цьому в спецслужбі відзначили, що комп'ютер захищений багатьма рівнями шифрування.
Як стало відомо, що ноутбук був вкрадений разом із сумкою з автомобіля агента. Сумка пізніше була знайдена, але в ній було порожньо.
Читайте також: При Обамі так жорстко не було: мережа обговорює звинувачення росіянам у США
У Секретній службі заявили, що їх агент "став жертвою злочинного діяння, в результаті якого ноутбук, виданий службою, був викрадений".
Крім того, у відомстві додали, що всі їхні комп'ютери "містять декілька рівнів безпеки, включно з повним шифрування диска, і [на них] не дозволяється зберігати секретну інформацію".
Між тим, за даними американських журналістів, в ноутбуці містилися плани приміщень хмарочоса Trump Tower і інші матеріали, не призначені для публічного розголошення.
В даний час поліція намагається з'ясувати особу викрадача за відео з камер зовнішнього спостереження.
Розслідування триває.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше стало відомо про низку звернень України до американської влади з проханням про допит соратника нинішнього президента США Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?