Переселенців-пенсіонерів зроблять залежними від листонош
Категорія
Україна
Дата публікації

Переселенців-пенсіонерів зроблять залежними від листонош

Переселенців-пенсіонерів зроблять залежними від листонош
Джерело:  online.ua

"Укрпошта" незабаром може почати виплати пенсій особам, внутрішньо переміщеним з непідконтрольної території України, з районів проведення АТО і населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення на Донбасі.


Про це повідомило ONLINE.UA джерело в Міністерстві інфраструктури України.


Але для цього пошті потрібно домовитися з "Ощадбанком".


"Для того, щоб "Укрпошта" почала виплати пенсій переселенцям, не потрібно вносити зміни до постанови Кабміну і інші нормативні документи. Досить укласти договір з "Ощадбанком", - розповів ONLINE.UA співробітник міністерства.


Офіційно в Мінінфраструктури в понеділок, 11 квітня, не прокоментували ONLINE.UA, яку відповідь готують "Укрпошті" з приводу її недавнього звернення до міністерства з вимогою повернути можливість виплачувати і доставляти пенсії переселенцям. Згідно із заявою держпошти, виплати через неї не дозволять зловживати коштами Пенсійного фонду України так, як це відбувається тепер.


"Зараз виплати зазначеної категорії населення здійснюються виключно через АТ "Ощадбанк", в основному із застосуванням платіжних карток. Але це не дає можливості проконтролювати отримання коштів саме тими особами, яким вони призначені", - йдеться в заяві "Укрпошти".


Поштове підприємство впевнене в тому, що буде ефективніше банків боротися зі зловживаннями при виплатах переселенцям. Свою впевненість "Укрпошта" підкріпила відповідними змінами до постанови Кабміну № 637 від 5 листопада 2014 року, яке регламентує порядок виплат переселенцям. А лист з проектом змін направила в Мінінфраструктури.


У міністерстві ж не бачать сенсу вносити зміни до постанови КМУ, якщо проблему допуску "Укрпошти" до виплат пенсій переселенцям можна вирішити за допомогою договору з "Ощадбанком". Тим більше, що робота на договірних умовах з банками та іншими підприємствами передбачена законом про поштовий зв'язок. Таку відповідь і готують "Укрпошті" в міністерстві.


Повний текст статті  читайте на ONLINE.UA: Переселенцям з Донбасу готують сюрпризи з виплатами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?