Перестрілка поліцейських під Києвом: Москаль жорстко назвав причину
Категорія
Події
Дата публікації

Перестрілка поліцейських під Києвом: Москаль жорстко назвав причину

Перестрілка поліцейських під Києвом: Москаль жорстко назвав причину

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, коментуючи  перестрілку поліцейських в Княжичах Київської області, в ході якої загинули п'ятеро людей, заявив, що трагедія сталася через відсутність координації дій правоохоронців з різних структур.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Москаля.
"За всю історію існування МВС України не пам'ятаю жодного випадку, коли загинула відразу така кількість правоохоронців. І головне - не від рук озброєних злочинців, а в результаті перестрілки між собою. Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким загиблих...", - написав він.
За словами Москаля, штаб, який керував спецоперацією по затриманню "домушників", повинен був попередити поліцію охорони про операцію карного розшуку.
"Про те, що в Київській області діє банда озброєних злочинців, які «чистять» будинки заможних громадян, відомо вже більше двох років. Для знешкодження банди повинна готуватися спеціальна операція за планом, де все розписано по пунктах... Перед проведенням спеціальної операції повинен був бути створений штаб, який цілодобово відстежує хід операції і реагує на виклики, які не були передбачені планом. Цей штаб мав знати, що в будинку по сусідству спрацювала сигналізація, і на місце виїхала поліція охорони (колишня Держслужба охорони). І негайно попередити як керівництво поліції охорони про те, що поблизу готується спецоперація карного розшуку, так і своїх оперативників, що зараз на місці з'явиться поліція охорони", - переконаний політик.
"Тепер у мене питання - чи вчив хтось поліцейських проводити спецоперації із затримання озброєних злочинців? Чи був написаний план спецоперації? Чи створили штаб, який відстежував хід проведення операції? Чи знав штаб, що в Княжичі виїхала поліція охорони? І чи попередив про цьому своїх оперативників, щоб не допустити трагічної перестрілки? Відповідь на ці питання повинна дати Генпрокуратура в ході розслідування трагедії, але я на 99,9 відсотків упевнений - не було ні плану спецоперації, ні самого штабу!", - зазначив Москаль.
Він підкреслив, що трагедія сталася через відсутність координації дій правоохоронців з різних структур.


Як повідомляв ONLINE.UA,  стали відомі подробиці перестрілки за участю співробітників карного розшуку, так званих поліцейських розвідників і працівників Державної служби охорони, яка сталася в ніч на 4 грудня під Києвом і забрала життя п'ятьох людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?