Перестрілка поліції під Києвом: ЗМІ дізналися імена затриманих
Категорія
Події
Дата публікації

Перестрілка поліції під Києвом: ЗМІ дізналися імена затриманих

Перестрілка поліції під Києвом: ЗМІ дізналися імена затриманих
Джерело:  Країна.ua

Журналістам вдалося дізнатися прізвища п'ятьох людей, яких затримала поліція за підозрою в причетності до "банди з Княжичів", де 4 грудня сталась перестрілка між правоохоронцями.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Страну.
Нагадаємо, загалом було затримано 8 осіб. 6 грудня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід шістьом членам злочинної групи, які нібито готували розбійний напад в Княжичах Броварського району Київської області. Чотирьом із затриманих було призначено утримання під вартою 60 діб. Одному з них було обрано запобіжний захід 60 днів утримання під вартою з можливістю внесення застави в 480 тис. грн. Ще один підозрюваний, який погодився співпрацювати зі слідством, отримав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.
Як з'ясували журналісти, заарештовані судом були кияни Віталій Омельченко, Андрій Єгоров, Володимир Іваник і двоє колишніх міліціонерів - екс-співробітник ГУБОЗ Ігор Касьян та Костянтин Березовський.

Читайте також: Пере стрілка поліцейських під Києвом: з'явилася розповідь важливого свідка
Адвокат Омельченка Алла Божок розповіла, що її клієнт був заарештований о 4.45 в Києві біля магазину "Велика Кишеня".
"Він з друзями їздив на автомобілі, що належить його дочці. Під'їхав до будинку, і тут на нього накинулися поліцейські. Побили, поставили на коліна, скувавши руки за спиною наручниками. У наручниках його протримали більше п'яти годин, постійно били. Один з КОРДівців кричав на нього - мовляв, він убив його товариша! У машині, нібито, знайшли вогнепальну зброю і травматичну. Мій клієнт раніше судимий, але криміналом не займався - зброю йому підкинули. Йому інкримінують незаконне зберігання зброї - 263 ст. КК (незаконне зберігання зброї)", - сказала адвокат.
За її словами, Омельченко заперечує, що зберігав зброю і заперечує свою причетність до скоєння злочинів, в яких його підозрюють.
"Спочатку було відомо, що затримано п'ять осіб. Але пізніше стало відомо про затримання ще трьох. Хто ці люди, я поки не знаю", - додала Божок.
Згідно з матеріалами судового рішення про затримання Віталія Омельченка, які отримало видання в своє розпорядження, крім незаконного зберігання зброї, поліція підозрює затриманих у підготовці пограбування будинку в Княжичах. Це стаття 187 КК "Розбій".
Серед заарештованих також колишній начальник "бандитського" відділу і старший оперуповноважений в ГУБОЗ МВС України Ігор Касьян. На початку 2000-х він розслідував гучну справу банди Гончарова (банда під командуванням офіцера з УБОЗ (СБУ) Ігоря Гончарова, яка займалася викраденнями і вбивствами на замовлення людей - ред.) і був нагороджений медаллю "За бездоганну службу" третього ступеня.
Більшість затриманих не визнають свою провину.
Як повідомляв ONLINE.UA, колега співробітників служби Державної охорони, загиблих в перестрілці зі своїми колегами-поліцейськими в селі Княжичі, всупереч наказу, дав відеоінтерв'ю журналістам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?