Перестрілка поліції: у Авакова відповіли на два важливих питання
Категорія
Події
Дата публікації

Перестрілка поліції: у Авакова відповіли на два важливих питання

Перестрілка поліції: у Авакова відповіли на два важливих питання

В.о. голови Національної поліції України Вадим Троян розповів, хто приймав рішення про залучення спецназу КОРД до спецоперації в Княжичах, а також чи займалися співробітники поліції кришуванням злочинців, які грабували будинки в селищі, де сталася перестрілка між правоохоронцями.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Під час засідання комітету Верховної Ради Троян заявив, що рішення про залучення спецназу КОРД до спецоперації в селищі Княжичі під Києвом приймав начальник Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.
"Операцію на виділення КОРДу підписував Крищенко", - сказав він, додавши, що операція проводилася в двох місцях: в Києві і в селі Княжичі.
За словами Трояна, Крищенко визначив керівника операції згідно з планом. Він також повідомив, що були затримані правоохоронці, однак відмовився назвати їхні прізвища.
Читайте також: Загибель поліцейських під Києвом: стало відомо про нові затримання
У Генпрокуратурі в свою чергу заявили, що слідчими прокуратури "вже проведено відтворення подій" і вилучені всі необхідні для слідства матеріали.
"На сьогоднішній день досить мало часу, щоб встановити всі обставини подій. Треба дочекатися результатів експертиз ... щоб вже висувати конкретні версії про порушення тими чи іншими посадовими особами своїх безпосередніх обов'язків", - сказав заступник генпрокурора Дмитро Сторожук, додавши, що в рамках слідства Крищенко буде допитаний.

Читайте також: П сля перестрілки в Княжичах у Авакова прийняли важливе рішення
В.о голови Нацполіції також заявив, що співробітники поліції не займалися кришуванням злочинців, які грабували будинки в Княжичах.
"У нас зазначено, що з учасників груп не було такого. Ні в яких крадіжках вони (представники Нацполіції - ред) не брали участь, вони брали участь у спецоперації", - підкреслив Троян.
У той же час Сторожук заявив, що 20 вересня було зафіксовано злочини, які здійснювалися під прикриттям СБУ, мова йде про напад на обмін валют.
Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний прокурор Юрій Луценко раніше заявив, що організатор планованого розбійного нападу раніше працював в спецпідрозділі Міністерства внутрішніх справ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?