Перестрілка поліції в Княжичах: стало відомо про гучне рішення
Категорія
Події
Дата публікації

Перестрілка поліції в Княжичах: стало відомо про гучне рішення

Національна поліція України
Перестрілка поліції в Княжичах: стало відомо про гучне рішення

За результатами розслідування  перестрілки поліцейських у селі Кніжичі, під Києвом, де загинуло 5 співробітників МВС, було звільнено сімох офіцерів Національної поліції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацполіції.
Зокрема, був знятий з посади керівник карного розшуку Києва, який безпосередньо відповідав за підготовку і проведення операції.
Крім того, були звільнені керівники оперативної служби Головного управління Нацполиции Києва, які не забезпечили належної комунікації між підрозділами та, не оцінивши обстановку на місці події, доповіли керівництву недостовірну інформацію.


Читайте також: Перестрілка поліцейських під Києвом: свідок зробив гучну заяву на відео

Посад позбулися і деякі керівники Шевченківського управління поліції через неналежний аналіз оперативної інформації, що призвело до невірного визначення об'єкта нападу.
Також звільнено представник поліції охорони, який після прибуття на місце події несвоєчасно повідомив про злочин, а також оперуповноважений департаменту карного розшуку Нацполиции, який несвоєчасно доповів керівництву інформацію про підготовку до скоєння злочину в Княжичах.



Ще 9 поліцейських, в діях яких виявлені порушення, були піддані дисциплінарним стягненням.


Зокрема, голова київської поліції Андрій Крищенко і керівник Шевченківського районного управління поліції Києва попереджено про неповну посадову відповідність.


Висновки службового розслідування були направлені до Генеральної прокуратури, яка розслідує кримінальну виробництво за фактом трагедії.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в результаті перестрілки між різними поліцейськими підробзділами в Кніжичах, котра сталася 4 грудня, загинули троє поліцейських і два співробітника поліції охорони.


За даними Нацполіції,  в Княжичах проходила спецоперація із затримання банди злочинців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?