Перестрілка в Харкові: Аваков зробив заяву щодо одіозного нардепа
Категорія
Політика
Дата публікації

Перестрілка в Харкові: Аваков зробив заяву щодо одіозного нардепа

Перестрілка в Харкові: Аваков зробив заяву щодо одіозного нардепа
Джерело:  interfax.com.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що люди в камуфляжі, які влаштували перестрілку в Харкові, можуть мати стосунок до члена партії "За життя" Євгена Мураєва, слідство це перевіряє.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"У нас в країні стало трендом привласнювати собі право сили. Якщо ти надів камуфляжну форму, то ти вже «крутий перець». Але камуфляжна форма не дає підстав для крутизни! Більшість з тих, хто надягає цю форму, на фронті жодного дня не були. Вони створюють групу, громадську організацію або ніде не зареєстрований батальйон і говорять "ми маємо право!" - сказав міністр в інтерв'ю виданню.
За його словами, така знову зареєстрована організація, в якій є ветерани батальйону "Донбас", існує і в Харкові.
"Що сталося (у Харкові - ред.)? Зіткнення з декількома людьми з організації, афілійованої з цивільним корпусом "Азов", в результаті якого один учасник в іншого вистрілив дробом в живіт. Сподіваюся, що людина не в критичному стані. Поліція переслідувала групу в камуфляжі, яка бігає між будинками і лякає людей по Олексіївці - спальному району в Харкові", - розповів він про події, які відбулися 17 лютого в Харкові.
Читайте також: По ліція повідомила нові подробиці щодо перестрілки в Харкові
"Ця група забігла на територію дитячого садка, де і була локалізована. Кинули зброю в кімнаті поруч з іграшками, вистрибнули у вікно і були затримані: 9 осіб з автоматами, гладкостволами. Це ненормально, навіть якщо ти герой війни, бігати по житловому кварталу Харкова зі зброєю і розповідати, що ти самий "крутий перець", крутіше, ніж інші хлопці в камуфляжі!" - додав Аваков.
Він підкреслив, що поліція не буде терпіти такої поведінки.
"Не думаю, що хтось нормально сприйме ситуацію, при якій треба виходити на вулицю і дивитися, яка банда нині править і яке угрупування вирішила, що вона вище поліцейських сил. Ми не будемо терпіти на вулицях жодного альтернативного підрозділу, який буде привласнювати собі право регулювати порядок за допомогою зброї, саморобних шевронів і хлопців в камуфляжі. Особливо, якщо їм добре платять сумнівні особистості", - сказав глава МВС.
Аваков додав, що за попередньою інформацією, винуватці перестрілки мають відношення до нардепа Мураєва.
"Повертаючись до подій в Харкові. Люди з громадської організації в камуфляжі, які вчинили стрілянину, за попередньою інформацією, мають відношення до сумнозвісного депутата Мураєва. Слідство це перевіряє. А я не хочу, щоб Мураєв або ще хтось наймали таких людей, це ненормально!" - зазначив міністр.
Як повідомляв ONLINE.UA, в соцмережах звернули увагу на те, що судячи з екіпіровки учасників перестрілки в Харкові, вони усвідомлено йшли на конфлікт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?