Перетворила на руїни - у Зеленського виступили з приголомшливими звинуваченнями
Категорія
Політика
Дата публікації

Перетворила на руїни - у Зеленського виступили з приголомшливими звинуваченнями

Перетворила на руїни - у Зеленського виступили з приголомшливими звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Українська влада наразі не розглядає питання Донбасу в контексті "реконструкції регіону" через рівень руйнувань, яких завдала російська агресія. Київ має ставити питання про фактичне створення нової економіки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю віцепрем'єра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова для Atlantic Council.

На думку посадовця, російська агресія каменя на камені не залишила від Донбасу довоєнної епохи.

"Вона знищила половину економіки регіону, зруйнувала його інфраструктуру і мала руйнівні демографічні наслідки. Не може бути повернення до того, як було раніше", - додав віцепрем'єр.

Україні потрібен зовсім новий підхід для економічного відродження, вважає політик.

"Оновлений Донбас може стати центром нових підходів до виробництва. Трагедія війни перетворила промислові райони України на руїни, але це спустошення також створює простір для сміливих інновацій і оригінального мислення, які не завжди можливі у більш розвинених економічних умовах", - пояснив Резніков.

Заступник голови української делегації в ТКГ наголосив, інвестиції, донорська допомога й підтримка бюджетна з боку уряду — це вирішальні фактори для відновлення економічної активності в регіоні.

Нагадаємо, Донецьк та Луганськ, а також окремі райони областей, залишаються під контролем окупаційного командування протягом понад 6 років — з весни 2014 року. З того ж часу триває війна та переговори, які не призвели до суттєвих змін окрім обмінів бранцями та періодичного узгодження нових режимів припинення вогню.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада розробляє нову амбітну стратегію для Донбасу, яка орієнтується на економіку. Її дорожня карта може з’явитися вже у вересні, стверджує Олексій Резніков — віцепрем’єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?