Перевиховання монстра: чи можливо змусити росіян визнати свої злочини та помилки
Категорія
Україна
Дата публікації

Перевиховання монстра: чи можливо змусити росіян визнати свої злочини та помилки

Перевиховання монстра: чи можливо змусити росіян визнати свої злочини та помилки
Джерело:  online.ua

Як минуле Росії вплинуло на її майбутнє та що допоможе "перевиховати" країну-агресорку обговорювали учасники дванадцятого випуску «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Росіяни, усвідомлюючи жахливі наслідки війни проти України, продовжують підтримувати терор та геноцид й навіть не намагаються щось змінити, зазначив доктор психології Василь Мосійчук.

Доктор психології акцентує, що навіть перспектива визнання Росії державою-спонсором тероризму не змушує нікого отямитися та зупинитися.

Росіяни не хочуть визнати хибність свого вибору та історичного шляху

Богдан Ткач звертає увагу на те, що населення Росії століттями звикло жити в солодкому самообмані щодо своєї "винятковості" й не захоче від нього відмовитися, навіть коли усвідомить свій абсолютний історичний провал та усі свої гріхи.

А багатьох була така ситуація, коли ви купили певну річ, а потім виявилося, що вона вам непотрібна або трошки не така, як ви хотіли. І ви виправдовуєте цю покупку: «Хай буде. Кращого не було. Згодиться й це...». Так само і в росіян. Вони не можуть визнати, що їхній вибір, їх минулі дії були хибними і гріховними. І вони далі цю "гріховність" відстоюють і будуть відстоювати. Будуть усіх переконувати, що лише вони праві, — пояснює Ткач.

У світових лідерів є свій план перевиховання Росії

Доктор психології Мосійчук зазначив, що сьогодні увесь цивілізований світ не лише долучився до боротьби України за її незалежність, а також усіляко намагається вказати росіянам на їхні злочини.

Однак поки ці спроби залишаються без результату.

На переконання професора Ткача, марно очікувати, що Росія у найближчому майбутньому зможе визнати всі свої злочини й нарешті покаятися.

Він також вказав на те, що міжнародна спільнота наразі вигадала свій план "перевиховання" Росії, який намагається втілити в життя.

Увесь світ сподівається, що він перевиховає Росію санкціями, її роззброєнням. Адже де-факто він її озброював, давав передові технології, якими вони нас зараз нищать українців. Тобто якщо світ перестане наповнювати РФ ресурсами, енергією, фінансами і сучасним озброєнням — вона просто виснажиться. У неї настане період стагнації. І тоді у росіян з'явиться більш критичне мислення, оскільки вони вже не будуть "імперським народом", а стануть як усі, — підсумовує Богдан Ткач.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар.

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?