Перевірка Україною російських військ біля кордону: з'явилися гучні підсумки
Категорія
Політика
Дата публікації

Перевірка Україною російських військ біля кордону: з'явилися гучні підсумки

Перевірка Україною російських військ біля кордону: з'явилися гучні підсумки

Представники України, які проінспектували російські військові об'єкти біля українського кордону в Ростовській області, заявили, що Росія порушила положення Віденського документа 2011 про заходи зміцнення довіри і безпеки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генштабу ЗСУ.
"Багатонаціональна інспекційна група підтвердила недотримання Російською Федерацією положень ВД-2011 про надання інформації про військові сили всім державам-учасницям ОБСЄ. Поблизу кордону з Україною формується 150-а мотострілецька дивізія, яка налічує понад 10 000 військовослужбовців. Зазначена інформація надана інспекційній групі представниками Міноборони Росії. Оприлюднена дата початку формування дивізії 10 січня 2017", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Донбасі знайшли нові докази агресії Путіна: опубліковані фото
У Генштабі зазначили, що це суперечить інформації, яку надала Росія державам - учасникам офіційної мережі ОБСЄ в листопаді 2016 року.
"Росія повідомила, що не планує в 2017 році збільшення чисельності особового складу регулярних формувань і бойових частин... Крім цього, порушений пункт, в якому зазначається, що в разі, якщо така інформація не може бути представлена ​​в щорічному обміні військовою інформацією, ця інформація буде надаватися офіційної мережею ОБСЄ за 42 діб до такого збільшення чисельності особового складу або з початком такого збільшення", - відзначили в Генштабі.
Також повідомляється, що про результати інспекції в формі офіційного звіту Україна проінформує держав - учасниць ОБСЄ протягом 14 днів після завершення контрольного заходу.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Міністерстві оборони Росії обурилися тим, що українські інспектори відмовилися повідомити російську сторону про підсумки перевірки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?