Переїли "русского міра": маріонетки РФ розбурхали мережу заявою щодо Криму
Категорія
Події
Дата публікації

Переїли "русского міра": маріонетки РФ розбурхали мережу заявою щодо Криму

Переїли "русского міра": маріонетки РФ розбурхали мережу заявою щодо Криму
Джерело:  ТАРС

Лояльна до Росії кримськотатарська громадська організація "Кирим бірлігі" ("Єдність Криму") звернулася в ООН з проханням визнати анексію Криму.
Про це йдеться в листі, який організація передала постпредові РФ в ООН Віталію Чуркіну, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
Звернення "Єдності Криму" прийняли на з'їзді Генасамблеї ООН 10 грудня 2016 року. У тексті документа військовий конфлікт в Україні з 2014 року іменується "силовим державним переворотом", який став "серйозною подією з тієї точки зору, що поставив під загрозу свободу, життя і безпеку населення Криму", і вихід півострова зі складу України був "єдино правильним".
Читайте також: За тримання кримських татар: РосЗМІ крупно зганьбилися з липовими фото
Так автори звернення запропонували "визнати проголошення незалежності Республіки Крим і вільне приєднання до Російської Федерації, що не суперечать нормам міжнародного права", а також зняти санкції проти РФ, впроваджені за анексію Криму.
У мережі обговорили подібні заяви. Російський фінансист і блогер Слава Рабинович написав: "Пам'ятаєте кремлівсько-маріонетковий" радянський антифашистський комітет"? Ці хлопці з тієї ж опери".



Alex Tischler: "Це як навесні 1945-го в NSDAP з розрахунку вступати))) пипець, як далекоглядно)))".
Roman Bachurskij: "Кримських татар в Криму більше немає після злочинної і незаконної заборони Меджлісу окупантами".

Читайте також: Укра їнські війська обов'язково проведуть паради і в Донецьку, і в Криму - Айдер Муждабаєв
Російський правозахисник Микола Полозов: "Дивлюся, невтомна жменька кримськотатарських колабораціоністів листи в ООН пише, висловлюючи як би загальну думку. Ще трохи і пам'ятник Сталіну поставлять в пориві вірнопідданського очікування державної пайки".



Журналіст Айдер Муждабаєв в свою чергу звернувся до знайомих колег з проханням заспокоїти людей, що "переїли" русского міра" і публікують подібні новини.



Відзначимо, що організація "Кирим Бірлігі" з'явилася після загострення конфлікту між Меджлісом і Росією влітку 2014 року. Структуру очолив колишній глава Генічеської райдержадміністрації в Херсонській області Сейтумер Німетуллаєв, який після, в лютому 2016 року, відрядив звернення до екс-"генпрокурора" Криму Наталії Поклонської з проханням заборонити Меджліс.


Як повідомляв ONLINE.UA, адвоката кримських татар

Еміля Курбедінова, якого раніше заарештували співробітники ФСБ Росії, звільнили з Сімферопольського ізолятора

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?