Переїзд відомого заводу з Донбасу до Китаю став приводом для жартів
Категорія
Події
Дата публікації

Переїзд відомого заводу з Донбасу до Китаю став приводом для жартів

Переїзд відомого заводу з Донбасу до Китаю став приводом для жартів
Джерело:  nord.ua

Виробник холодильників і морозильників NORD припинив випуск продукції на Донецькому заводі і переніс своє виробництво в Китай.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ПАТ «Норд».
На сайті виробника відзначили, що NORD переніс виробництво на майданчик багатопрофільної корпорації з випуску побутової техніки Midea. Також уточнюється, що на потужностях Донецького заводу холодильників продукцію випускали більше 50 років.
Читайте також: По жежа на пороховому заводі в Росії: з'явилися відео
Згідно з інформацією «Норду», компанія Midea, заснована в 1968 році, є одним з найбільших виробників і експортерів побутової техніки в Китаї.
Нагадаємо, ПАТ «Норд» провело перереєстрацію в Краматорську Донецької області. Компанія оголосила про повну консервацію своїх потужностей в Донецьку з 1 серпня 2016 року. До цього завод періодично намагався працювати.
Наглядову раду ПАТ «Норд» очолює Андрій Ландик, якому належить близько 19,7% акцій компанії, ще близько 80% належало його батькові, президенту «Норду» Валентину Ландику. У вересні 2016 року стало відомо, що Валентин Ландик продав свій пакет російському партнеру «Норду» - ТОВ «Діорит-Техніс», який є ексклюзивним офіційним дистриб'ютором техніки NORD в Росії.
Користувачі соцмереж посміялися над цією новиною.
"Початкова х ** йовість Норду + тепер китайська збірка. Оце потужне комбо", - написав блогер Антон Ходза.
Журналіст Денис Казанський: "Ура, перемога! Донецьк звільнили від фашистських холодильників. Утріться, бандерівці! Донбас не поставити на коліна!".






Як повідомляв ONLINE.UA, блокада торгівлі з окупованими територіями Донбасу, економіка якого була приречена ще до початку війни, стала третім Майданом для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?