Перейменування Дніпропетровська: політики знову влаштували перепалку в соцмережах
Категорія
Україна
Дата публікації

Перейменування Дніпропетровська: політики знову влаштували перепалку в соцмережах

Перейменування Дніпропетровська: політики знову влаштували перепалку в соцмережах
Джерело:  online.ua

Заступник голови "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул та міський голова Дніпропетровська, який 19 травня офіційно перейменували в Дніпро, Борис Філатов влаштували перепалку в соцмережах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook політиків.
Олександр Вілкул обурився фактом перейменування Дніпропетровська в Дніпро і звинуватив мера міста у брехні в рамках виборчої кампанії.
"Перейменували гади Дніпропетровськ і Дніпродзержинськ. За законопроектом депутата від "УКРОПу" Денисенка. Підтримали всі (!) провладні партії. Верховна рада, обрана під час війни і для війни, продовжує розколювати суспільство, - написав Вілкул і запитав: - Філатов - Денисенко твій холуй, навіщо на виборах було брехати, що ти проти перейменування?"
Борис Філатов, в свою чергу, опублікував в Facebook запис, в якому пояснив свої слова щодо декомунізації назви міста, які говорив перед виборами. Незважаючи на те, що в повідомленні не вказано, що воно є відповіддю Олександру Вілкулу, це можна припустити з контексту.
"Під час виборчої компанії і зараз я вважав і продовжую вважати, що рішення про перейменування рідного міста є спірним і несвоєчасним. Про це я повідомляв неодноразово керівництво Верховної Ради. Мої земляки ніколи не асоціювали ім'я міста з катами українського народу, а розцінювали назву "Дніпропетровськ" як ім'я власне. Проте, Закон є Закон і ми будемо його виконувати", - пояснив мер Дніпра.
"Окремо я хотів би звернутися до політиків-банкрутів, які сьогодні піднімають галас і намагаються спекулювати на цій темі. Перестаньте брудно піаритися на День Перемоги і перейменування нашого міста. Досить підігравати на руку Кремлю. Займіться краще іншими питаннями. А всіх дніпрян прошу дивитися в майбутнє, а не в минуле", - додав Філатов.
Як повідомляв ONLINE.UA, в соцмережах радіють перейменуванню Дніпропетровська на Дніпро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?