Перейшли в активну фазу - Україна екстрено готується до масштабного наступу
Категорія
Україна
Дата публікації

Перейшли в активну фазу - Україна екстрено готується до масштабного наступу

Перейшли в активну фазу - Україна екстрено готується до масштабного наступу
Джерело:  online.ua

На півдні України тривають військові навчання Об'єднані зусилля 2020, які вже перейшли в активну фазу. 23 вересня командування Збройних сил України повідомило, що на даний момент українські військові відпрацьовують відсіч озброєному противнику, який намагається прорвати оборону наших військ на окремих напрямках. Відповідно до сформованої ситуації, в Командуванні об'єднаних сил ЗС України та підпорядкованих йому органах військового управління прийнято рішення на вогневе ураження сил противника. Подробиці масштабних стратегічних навчань, в яких беруть участь 12 тисяч українських військових, повідомила пресслужба Командування об'єднаних сил ЗСУ, передає ONLINE.UA.

"Зараз стратегічні навчання перейшли в активну фазу. Здійснено перегрупування наших військ (сил) на найбільш загрозливих напрямках і проведені заходи по їх підготовці до вчинення контратак і ведення рейдових дій", - повідомив командувач об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв .

Він пояснив, що за сценарієм навчань, противник здійснив збройну агресію і намагається прорвати оборону українських військ на окремих напрямках. Для відображення умовної атаки оперативний склад органів управління Сухопутних військ, Повітряних Сил, Військово-Морських Сил, десантно-штурмової військ і Сил спеціальних операцій, а також органів управління інших складових сектору безпеки і оборони успішно реалізували прийняте рішення - здійснивши заплановані заходи щодо стабілізації ситуації, наші війська завдали вогневі поразки по військових об'єктах противника.

"Під час спільної роботи органів управління всіх складових сектору безпеки і оборони, задіяних до навчань, кожен з їх учасників демонструє високий рівень професіоналізму, підкріплений злагодженістю всього органу управління. Що, в свою чергу, дозволяє приймати своєчасні, адекватні та обґрунтовані рішення, а також , що є найголовнішим - досягати запланованого результату ", - підкреслив Наєв.

Важливо нагадати, що вчення Об'єднані зусилля 2020 на Україні проводяться в той же час, що і навчання ВС РФ "Кавказ-2020" в тому числі і в окупованому Криму. Як відомо, в Головному управлінні розвідки в цих навчаннях РФ вбачають загрозу. Міжнародні експерти також припускають, що Росія може почати новий наступ на Україну з боку окупованого Криму, щоб захопити греблю в Херсонській області, так як на півострові вже немає питної води. При цьому в Міноборони виключають підготовку Кремля до атаки на Україну з півострова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна уважно стежить за ходом російських військових навчань "Кавказ-2020", щоб своєчасно виявити ознаки загроз національній безпеці. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данилов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?