Перезавантаження ДБР: ЗМІ повідомили, хто може замінити Трубу
Категорія
Політика
Дата публікації

Перезавантаження ДБР: ЗМІ повідомили, хто може замінити Трубу

Перезавантаження ДБР: ЗМІ повідомили, хто може замінити Трубу

Верховна Рада України узгодила перезавантаження Державного бюро розслідувань та, відповідно, у майбутньому буде призначено нове керівництво структури. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За інформацією журналістських джерел, Роман Труба найближчим часом буде усунений з посади директора відомства. Його замінить Віктор Трепак, який наразі працює заступником генерального прокурора.

Відомо, що згадану кандидатуру узгоджено ще кілька тижнів тому. Трепака можна пам'ятати завдяки історії з так званою "чорною бухгалтерією" Партії регіонів.

"Протягом 15 днів президент має або ветувати, або підписати новий закон про ДБР. Враховуючи, що Зеленський сам ініціював законопроєкт та закликав депутатів його підтримати, ймовірно, він підпише закон найближчим часом", - пояснили журналісти.

Бюро повинне отримати тимчасового керівника протягом 5 діб після відставки Труби. Для пошуків повноцінного очільника відведено 4 місяці.

Як повідомляв ONLINE.UA, на засіданні у вівторок, 3 грудня, народні депутати підтримали законопроєкт щодо змін у законодавство стосовно ДБР. Паралельно з цим президент Володимир Зеленський виступив із заявою про майбутнє перезавантаження структури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?