Перезавантаження Кабміну: у Зеленського назвали головну проблему
Категорія
Політика
Дата публікації

Перезавантаження Кабміну: у Зеленського назвали головну проблему

Перезавантаження Кабміну: у Зеленського назвали головну проблему

Після перезавантаження Кабінету міністрів окремі топ-посади в уряді залишаться без претендентів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За даними журналістських джерел у фракції "Слуга народу", існують "вакансії" керівників у Міністерстві освіти та науки, Міністерстві енергетики, Міністерстві культури, молоді та спорту. Також вільним залишається посада віцепрем'єра з питань економічного розвитку.

О 16:00 у середу, 4 березня, народні депутати Верховної ради зібралися на позачергове засідання для розгляду кадрових питань у Кабміні. До парламенту прибув Денис Шмигаль, який стане новим прем'єр-міністром після офіційної відставки Олексія Гончарука.

Засідання відкриє виступом особисто президент Володимир Зеленський. Напередодні він закликав нардепів підтримати кадрові зміни — звільнити переважну частину чинного уряду та проголосувати за призначення нових топ-посадовців.

Нещодавно стало відомо, що вже 3 березня прем'єр Гончарук завернувся до парламенту із заявою про відставку. наступного дня профільний комітет Ради рекомендував підтримати заяву, а на сайті відомства з'явилася постанова про звільнення.

Кілька міністрів зберегли посади. Серед них — передбачувано керівник МВС Арсен Аваков, якого у "Слузі народу" відкрито назвали ефективною людиною у правоохоронних установах.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністерка зі справ ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда назвала головного кандидата на свою посаду після звільнення. Окрім того вона оприлюднила на своїй сторінці у Facebook інші відомості стосовно майбутнього складу Кабінету міністрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?