Пережила вже дві пандемії: 104-річна італійка вилікувалася від коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Пережила вже дві пандемії: 104-річна італійка вилікувалася від коронавіруса

Пережила вже дві пандемії: 104-річна італійка вилікувалася від коронавіруса
Джерело:  online.ua

В Італії від коронавіруса вилікувалася 104-річна жінка Ада Зануссо - вона стала найстарішою людиною на планеті, яка одужала від коронавирусной інфекції. Жінка захворіла 17 березня, але вже сьогодні її повторний тест на коронавірус показав негативний результат. Італійка благополучно відновлюється після хвороби, вже встає з ліжка і при цьому не втрачає ясність розуму. Подробиці про стан 104-річної італійки, що вилікувалася від коронавіруса, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на La Repubblica.

 104-річна Ада Зануссо вилікувалася від коронавіруса (фото з соцмереж)

Ада Зануссо народилася в 1916 році. В даний час вона живе в будинку для літніх людей в місті Лессона, в районі Бієлла на півночі Італії, в якому вже зафіксовано 20 летальних випадків від коронавіруса. На початку березня вона стала відчувати себе погано, а 17 числа у жінки піднялася температура і почалася блювота. Їй зробили тест на коронавірус і він показав позитивний результат.

Після госпіталізації медики оцінювали стан Ади Зануссо як важкий. Але незважаючи на це їй вдалося швидко піти на поправку.

"Вона вже встає з ліжка і сідає на стілець. Вона анітрохи не втратила своєї ясності розуму. Її відновлення - велика радість і нагорода для всіх тих, хто дбав про неї в ці важкі дні", - розповідає один з лікарів, який лікував від коронавіруса 104-річну італійку.

Важливо додати, що в 1918 році, коли Аді Зануссо було ще два роки, вона пережила пандемію іспанського грипу - ця пандемія вважається наймасовішою за всю історію людства.

Нагадаємо, на сьогоднішній день кількість хворих у світі досягає майже 1,3 млн чоловік. В Італії підтверджено 128 948 випадків зараження. У цій країні від COVID-19 померли майже 16 тисяч людей. В найбільшій зоні ризику зараження коронавірусною інфекцією знаходяться люди похилого віку від 60 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Італії вилікувався від коронавіруса 101-річний чоловік. Він став першою найстарішою людиною в світі, якій вдалося перемогти коронавірус. Лікарі називають його одужання чудом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?