Perseverance показав на відео пилового диявола на Марсі
Категорія
Технології
Дата публікації

Perseverance показав на відео пилового диявола на Марсі

Perseverance показав на відео пилового диявола на Марсі
Джерело:  online.ua

Марсохід Perseverance продовжує вражати новими фото і відео з Марса. На цей раз на Червоній планеті космічний апарат сфотографував пилового диявола, який поблизу промчав повз Perseverance. На видовищному відео показано, як виглядає поверхня Марса і унікальне явище, яке раніше не могли спостерігати земляни. До речі, подібні природні явища є звичними для поверхні Червоної планети, але ці вихори жодному марсіанському апарату не вдавалося показати поблизу. Нове видовищне відео з Марса, надісланого апаратом Perseverance, було опубліковано пресслужбою NASA в Facebook-акаунті марсохода, передає ONLINE.UA.

"Помітив пильного диявола. Це видно на відстані за моєї роботизованої руки в цьому розширеному/обробленому вигляді. Пиловий диявол рухається з права наліво і створює вихори пилу на своєму шляху", - йдеться у підписі до відео.

Вивчення пилових дияволів на Марсі може розповісти вченим про характер вітрів і тому, як формуються подібні дюнам утворення і чому вони змінюються з часом. Це є одним із завдань Perseverance, який відправили на Червону планету для вивчення Марса зсередини.

Нагадаємо, марсохід Perseverance успішно приземлився на Марс 18 лютого 2021 року. Подорож Perseverance до Червоної планети тривала більше 6 місяців. Інженери назвали час приземлення Персі на Марс "сімома хвилинами жаху". Вони наголошували на тому, що послідовність посадки складна, і наведення на таке місце, як кратер Джезеро на Марсі, можливо тільки завдяки новим технологіям посадки, відомим як Range Trigger і Terrain-Relative Navigation. На Червоній планеті марсохід буде шукати ознаки присутності мікроорганізмів, прокладати шлях відправки людей на Марс і випробовувати нові технології для майбутніх місій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що NASA запропонувало кожному бажаючому зробити фото на Марсі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?