Перша європейська країна заявила про повне подолання епідемії COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Перша європейська країна заявила про повне подолання епідемії COVID-19

Перша європейська країна заявила про повне подолання епідемії COVID-19
Джерело:  online.ua

Словенська влада оголосила, що епідемія коронавірусу COVID-19 у країні закінчилася. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство Reuters.

Офіційній заяві передувало підтвердження менше 7 нових випадків інфекції щодня протягом останніх двох тижнів.

Водночас уряд скасував обов'язковий семиденний карантин для тих, хто прибуває до Словенії з інших держав ЄС. Закінчення епідемії також говорить про припинення наприкінці травня фінансової допомоги людям та компаніям, які постраждали від спалаху.

Утім, словенські посадовці наголосили на забороні в'їзду для осіб з явними ознаками ураження коронавірусом. Карантин на період у 14 днів проходитимуть громадяни, які приїхали не з країн-учасниць ЄС. Це стосується, зокрема, перевізників вантажів та дипломатів.

Жителям Словенії необхідно буде дотримуватися жорстких правил безпеки, щоб не дозволити потенційне повернення інфекції. Від них вимагають носити маски у громадських приміщеннях, тримати дистанцію між собою у півтора метра, регулярно дезінфікувати руки.

Під час епідемії на території країни підтвердили 1 464 випадків коронавірусу. З них летальними стали 103. Першу інфіковану COVID-19 особу зареєстрували 4 березня. Вже 12-го числа цього місяця на офіційному рівні оголосили епідемію. Пізніше на карантин закрили освіті, культурні, спортивні заклади, а також бари, ресторани, кафе, готелі, зупинився громадський транспорт.

Станом на 15 травня у світі підтвердили вже понад 4,4 мільйона випадків COVID-19. Померли понад 302 тисячі людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, кількість хворих коронавірусом в Україні знову зросла — в п’ятницю, 15 травня, станом на 9:20, зафіксовано 17 330 випадків зараження. За останню добу виявлено 483 нових випадки. Крім того, повідомляється про 476 летальних випадків, що сталися через ускладнення коронавірусної хвороби. Вже 4 473 українських громадян змогли перемогти COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?