Перша країна в світі схвалила використання вакцини Pfizer від коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Перша країна в світі схвалила використання вакцини Pfizer від коронавіруса

Перша країна в світі схвалила використання вакцини Pfizer від коронавіруса
Джерело:  online.ua

Весь світ перебуває в очікуванні ефективної вакцини від коронавіруса, яка зможе зупинити пандемію. Найперспективнішими на даний момент вважаються препарати компаній Moderna і Pfizer, які вже довели свою ефективність. 1 грудня Велика Британія схвалила вакцину Pfizer і вже через кілька днів починає масову вакцинацію. Таким чином, Велика Британія стала першою країною в світі, яка вирішила використовувати препарат від компаній Pfizer і BioNTech, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Цю інформацію вже підтвердив міністр охорони здоров'я Великобританії Метт Хенкок. Він нагадав, що "допомога від коронавіруса" вже в дорозі і і Національна служба охорони здоров'я (NHS) готова почати вакцинацію з наступного тижня.

"Велика Британія є першою країною в світі, яка має клінічно схвалену вакцину для поставок", - підкреслив братінскій міністр.

Відзначається, що офіційний Лондон вже замовив 40 млн доз вакцини, яких вистачить для вакцинації і захисту від коронавіруса 20 млн осіб. Найближчим часом в країну повинні доставити 10 млн доз. На першому етапі британська влада планує провести імунізацію пріоритетних груп населення.

Важливо додати, що британська влада сподівається, що люди добровільно погодяться на вакцинацію препаратом Pfizer. Щоб "простимулювати" британців Лондон вирішив ввести в країні "паспорта імунітету". У цих електронних паспортах буде міститися інфрмації про імунізацію кожної людини і якщо позначка про введення вакцини проти коронавіруса буде відсутньою, то людина не зможе відвідувати громадські заклади, такі як ресторани, кафе, кінотеатри і спортзали.

Нагадаємо, вакцина від COVID-19 розробки американського фармакологічного гіганта Pfizer і німецької біотехнологічної компанії BioNTech показала 95%-у ефективність за остаточними результатами клінічних випробувань. До третьої фази клінічних випробувань було залучено 43 тисячі добровольців, з яких 170 осіб захворіли коронавірусом - 162 з них знаходилися в групі плацебо.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вакцина проти коронавіруса компанії Moderna показала 100-відсотковий результат проти важких форм COVID-19. Таким чином, вакцина Moderna стала першою в світі, яка показала таку вражаючу ефективність, хоча при первинному аналізі вона виявилася ефективною в 94,1%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?