Перша леді США зустрілася з українськими біженцями в Румунії
Категорія
Світ
Дата публікації

Перша леді США зустрілася з українськими біженцями в Румунії

Перша леді США зустрілася з українськими біженцями в Румунії
Джерело:  online.ua

Перша леді США Джилл Байден у супроводі першої леді Румунії Кармен Йоханніс відвідала школу, де поспілкувалася з українськими та румунськими освітянами, з українськими матерями та зустрілася з дітьми.

Джерело: CNN

Джилл Байден зустрілася з українськими біженцями

Після візиту до школи Байден коротко поговорила з журналістами перед посадкою в літак, обговоривши емоційний вплив свого візиту до школи та хоробрість матерів, яких вона зустріла.

Це було так емоційно, чи не так? Я думаю, що українці дійсно знають, що ми стоїмо з ними. Ви бачите, ці діти справді страждали . Багато в чому вчителі є тим клеєм, який допомагає цим дітям впоратися зі своєю травмою та емоціями, а також надати їм відчуття нормальності", - сказала Байден журналістам.

У класі діти розповіли Джилл Байден, що вони малюють та роблять поробки з копій українського та румунського прапорів. Одна з дівчинок підійшла до першої леді США, тримаючи в руках вирізаний з українського прапора відбиток її руки та сказала, що хоче повернутися до свого батька в Україну.

Анастасія Коновалова, вчителька української мови, яка виїхала в березні до Румунії поділився своєю історією з першими леді.

Я перетнула кордон зі своїм 3-річним сином, і все, про що я думала, це про те, як врятувати свою дитину з міста, яке було бомбардовано, – сказала вона.

Перша леді США Джилл Байден з 5 по 9 травня відвідає з візитом Румунію та Словаччину. Вона зустрінеться з американськими військовослужбовцями та персоналом посольства США, українськими біженцями та вчителями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?